kolmapäev, 10. märts 2021

Küsitluse vastused

 Tegin taaskasutuse teemal enda kooli neljanda kuni üheksanda klassi lastele küsitluse. Küsitlusele saabus 36 vastust ning vastasid nii poisid kui tüdrukud. Küsimusi koostades tahtsin vastajate käest välja uurida, et kas taaskasutus on tänapäeval populaarne või mitte. Küsitluses oli palju variente vastamiseks nii valikvastustega kui ka tekstina. Küsimuste koostamiseks kasutasin keskkonda Forms.

Minu küsimused: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=J9QgSE7zNU-Jtz4rKex8_hXPKgwxv9pNlu6DfGxVg8NUNVpLVVQ1WkIzUjg4R09GS1Y4QzcxUDlHOS4u

1. Mis on sinu jaoks taaskasutus?

 Sellele vastati üldiselt sarnaselt ehk enim vastatud: asjade kasutamine mitu korda, asjade alles hoidmine ja vanadest asjadest uute tegemine. Huvitavad vastused: minu jaoks on taaskasutus see kui asjad antakse ära kusagile ja pärast kasutab neid keegi teine uuesti, kena ja mina ei tea.

2. Kas sulle meeldib külastada taaskasutuspoode? 

Küsimus oli valikvastustega, millele 23 inimest vastasid jah ning 13 inimest vastasid ei. 


3.Kas taaskasutus aitab vähendada ühiskonna reostamist?

 Küsimus oli valikvastustega millele 36  kõik vastanud vastasid jah.


4.Kuhu saab Saaremaal viia?

 Enim vastatud oli: ma ei tea, kaltsukatesse ja Humana. Huvitavad vastused: prügimäele saab viia ja punastesse konteineritesse.

5.Mida sa teed?

 Valikvastustega küsimus ja 22 inimest vastas ostan uue asja ja 14 vastas külastan taaskasutuspoodi.


6. Kuidas toimitakse teie peres ajalehtedega?

 Enim vastati sellele küsimusele: põletame ära ja lähevad ahju. Huvitavad vastused olid: tehakse pliidi alla tuld. Kasutatakse jalatsite sisse kuivatamiseks, kui need on märjaks läinud. Meie peres kasutame me ajalehti uuesti, kas meisterdamiseks või põletamiseks ja meil ei ole väga ajalehti, aga kui need on loetud, siis kasutame tulematerjalina.

7.Taaskasutus in või out? 

Küsimuse tähenduseks oli, et kas taaskasutus on tänapäeval populaarne või mitte. Küsimus oli valikvastustega millele 30 inimest vastasid, et in ja 5 inimest vastasid out.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Minu perekonnas ja koolis on taaskasutus IN!

  Slaidiesitlus  Väljakutse võitis 2.klass, kes leidis kõige rohkem taaskasutust. Sel nädalal tulid õpilased kooli ning saime teha väikese õ...